Hoewel de iPhone X al sinds oktober is te ‘pre-orderen’, en deze eigenlijk vanaf 03 november 2017 in de winkel zou liggen, bleek de levertijd van het nieuwe Apple toestel in de praktijk toch nog behoorlijk lang te zijn. Dit als gevolg van de produtiesnelheid en de levertijd bij Apple zelf. MediaMarkt, Europa’s nummer één winkelketen voor consumentenelektronica, bood als een van de eersten de iPhone X aan, maar kan de iPhone X nu ook echt snel aan je leveren! In dit artikel meer daarover. Wil je daarnaast weten waarom je voor de iPhone X zou moeten kiezen, boven de iPhone 8? Lees dan verder…

iPhone X populairder dan de iPhone 8?

Wellicht vraag je je af of de iPhone X op dit moment al populairder is dan de iPhone 8 (Plus). Apple koos dit jaar (anders dan in eerdere jaren) voor een tweetrapsraket, waarbij er eerst twee iPhones op de markt verschenen (de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus), die te koop waren vanaf 22 september 2017. Inmiddels is er dus nog een derde iPhone; de iPhone X! Dit is uiteraard een hele slimme marketingstrategie geweest van Apple, die waarschijnlijk beter werkte dan in één keer drie iPhones op de markt brengen. Apple creëerde hierdoor immers een tweede ‘golf van aandacht’.

Vanaf midden oktober begon de interesse voor de iPhone X al sterk aan te trekken, zoals ook bleek uit de bezoekersaantallen van deze website. Bezoekers bezochten de iPhone X informatiepagina aan het einde van oktober vaker dan de iPhone 8 informatiepagina. Het hiervoor genoemde is uiteraard niet meer dan een indicatie, uit de daadwerkelijke verkopen van de iPhone 8 en de iPhone X moet nu gaan blijken of de iPhone X populairder is, en vaker wordt verkocht dan de iPhone 8. Waarschijnlijk dat dit in de komende maanden ook het geval zal zijn, omdat het iPhone X toestel pas sinds ongeveer midden december redelijk goed verkrijgbaar is, maar of dit ook op de lange termijn zal aanhouden is minder duidelijk. De tijd moet dit uitwijzen.

Wil je vandaag nog een iPhone X in je handen hebben… en één van de eersten zijn in jouw omgeving met een iPhone X…? Ga dan naar de lokale MediaMarkt bij jou in de buurt. Uiteraard is de X smartphone van Apple nu dus ook goed online te bestellen via de website van MediaMarkt!

 

5 goede redenen om voor de iPhone X te kiezen, boven de iPhone 8

Staat je op dit moment voor de aankoop van een nieuwe iPhone, en twijfel je nog tussen de iPhone 8 en de iPhone X? Dat is uiteraard goed denkbaar. Hoewel er diverse overeenkomsten zijn tussen deze modellen, zijn er ook voldoende extra’s die de iPhone X heeft ten opzichte van de iPhone 8. Deze aspecten kunnen afzonderlijk (of in combinatie met elkaar) de doorslag geven om toch te kiezen voor een iPhone X. Hieronder hopen we je te kunnen overtuigen voor dit toestel!

1. De schermgrootte

Dit is een belangrijk punt waarop de iPhone X zich onderscheidt van de iPhone 8. Met 5,8 inch is het scherm van de iPhone X het grootste scherm dat een iPhone ooit gekregen heeft! De iPhone 8 moet het doen met slechts 4,7 inch, en de iPhone 8 Plus met 5,5 inch (net als het scherm van de iPhone 7 Plus). Vind je een groot scherm een voordeel, dan is het X toestel een logische keuze. Ook de randen van dit toestel zijn beter benut, de iPhone X heeft namelijk nauwelijks randen.

2. De schermkwaliteit

Het scherm van de iPhone X beschikt over ‘TrueTone’, een 2436×1125 resolutie (458 ppi) met een contrastratio van 1.000.000:1. De iPhone 8 daarentegen, die moet het doen met een Retina-scherm, 1334×750 resolutie (326 ppi) met een contrastratio van 1400:1. Met deze specificaties is het overduidelijk dat de iPhone X het wint van de iPhone 8 op het gebied van schermkwaliteit! Het scherm van de iPhone 8 is al geweldig, maar is alleen het allerbeste goed genoeg voor jou, dan is alleen de iPhone X nog een logische keuze.

3. Je hebt met de iPhone X ‘meer smartphone in je hand’

Houd je niet van een te lichte smartphone in je hand? Ook dan is de iPhone X de betere van de twee… Hij weegt 26 gram meer dan de iPhone 8, en is daarnaast ongeveer 0,5 centimeter langer, 0,35 centimeter breder en een fractie dikker.

4. Een geïntegreerde homeknop

Smartphones als de Samsung S8 hadden het al, een geïntegreerde navigatiebutton / homeknop. De eerdere iPhones, waaronder de iPhone 8 en de 8 Plus, hadden nog een losse homeknop (onder het beeldscherm). Hoewel veel mensen hier aan gewend zijn, is een belangrijk nadeel dat deze buttons relatief gevoelig zijn voor kapotgaan. Een in het scherm geïntegreerde homeknop (waarmee je kunt ontgrendelen en kunt navigeren) zal waarschijnlijk de nieuwe maatstaf zijn voor smartphones, en net als de iPhone X zullen ook de iPhones van 2018 naar onze verwachting op deze manier worden uitgerust…

5. De camera’s

Voor veel mensen is het heel belangrijk dat de camera’s zo goed mogelijk zijn. De iPhone X heeft, net zoals de iPhone 8 Plus, een dubbele camera aan de achterkant. Hiermee kunnen er nog betere foto’s en video’s worden gemaakt, met diepteaffecten en ‘blurry achtergronden’. De iPhone X heeft in vergelijking met de iPhone 8 ook een betere optische zoom, met de X is het namelijk mogelijk om tot 10x in te zoomen, met de iPhone 8 is 5x inzoomen het maximum. Tot slot beschikt de iPhone X nog over portretmodus, en portretlicht, en maakt ‘TrueDepth technologie’ de gezichtsherkenning functie mogelijk.

Toch liever de iPhone 8…?

Mocht het bovenstaande verhaal je toch niet hebben kunnen overtuigen om voor de iPhone X te gaan, of vind je de iPhone X gewoonweg te prijzig, dan is de iPhone 8 op dit moment waarschijnlijk het beste alternatief voor jou. De prijs van de iPhone 8 ligt op dit moment bijna 400 euro lager dan de prijs van de iPhone X, een niet onaanzienlijk verschil dus. Bovendien is de iPhone 8 ook gewoon een uitstekend toestel, die zelfs nog weer een stuk beter is dan de iPhone 7 uit 2016.

MediaMarkt biedt ook de iPhone 8 nu voor een uiterst aantrekkelijk prijs aan! En geleidelijk aan wordt ook dit toestel steeds goedkoper.