iPhone X blijkt ondanks prijs flink populairder dan zowel iPhone 8 als 8 Plus

Volgens gegevens van Mixpanel is de iPhone X flink populairder dan zowel de iPhone 8 als de 8 Plus. De twee ietwat minder vernieuwde toestellen waren al vanaf begin september te koop en stegen geleidelijk in gebruik. Toen de iPhone X te koop was, bleek het aantal toestellen van dat model binnen een maand het andere tweetal voorbijgestreefd te zijn.

Uit de gegevens blijkt dat de iPhone 8 sinds 11 september geleidelijk aan steeds meer gebruikt wordt. Afgelopen maandag stond de teller op 3,09%, wat betekent dat meer dan drie procent van het totale aantal iPhones een iPhone 8 is. De 8 Plus is wat populairder met 4% van het totaal. De iPhone X is echter flink populairder dan beide. Deze steeg in de grafieken vanaf 23 oktober tot 5,73% afgelopen maandag. Dit betekent dat de iPhone X ondanks de hoge prijs bijna twee keer zo snel verkocht is als de iPhone 8 en 8 Plus bij elkaar. Wel zijn de iPhone 8 en 8 Plus samen meer in omloop dan de iPhone X.

Mixpanel analyseert app- en internetgebruik, waarbij gekeken wordt naar het apparaat dat gebruikt wordt en de softwareversie. Hierbij worden worden meer dan een biljoen meetgegevens gebruikt om percentages van gebruikt weer te geven. Zo is er in algemene zin een goed beeld te krijgen van het wereldwijde gebruik van apparaten.