Hoe effectief is een scherm protector?

 Jouw telefoon is alles voor je. Je neemt hem overal mee naartoe en mensen verwachten ook dat je op ieder moment van de dag bereikbaar bent. Ondanks dat een telefoon voornamelijk bedoeld was om te bellen, heeft het scherm dankzij social media veel te verduren. Een kapot scherm kan er daarbij voor zorgen dat je veel functies van de telefoon niet meer kunt gebruiken. Je kunt er daarom voor kiezen om een scherm protector op het scherm te plaatsen. Maar hoe effectief is het eigenlijk? Lees snel verder en ontdek wat je allemaal kunt bereiken.

 

Een scherm protector beschermt jouw telefoon

Een scherm protector is een apart scherm boven op het normale scherm. Dit is vaak een plastic laag, die moet voorkomen dat er krassen op het scherm komen of dat er een scheur in ontstaat wanneer je hem per ongeluk laat vallen. Het plaatje zelf is bij veel winkels en specialisten te verkrijgen en kan jou op den duur een hoge kostenpost voorkomen. Je bent daarom vaak met een laag bedrag verzekerd van de juiste werking van de smartphone en kunt jarenlang genieten van jouw telefoon zonder dat het scherm er slecht uit komt te zien.

 

Een reparatie zorgt voor hogere kosten

Mocht je geen scherm protector hebben, dan kan het dus zijn dat je jouw telefoon moet laten maken. Bij verschillende specialisten is het heel duur om bijvoorbeeld het scherm van de iPhone 8 te laten repareren. Een iPhone 8 scherm reparatie kan dus al gauw in de kosten gaan lopen. Met een scherm protector kun je deze kosten voorkomen. Vooral jouw portemonnee gaat het daarom een goede zet vinden als je voor de juiste protector gaat. Uiteindelijk leidt het ook tot veel meer plezier van jouw telefoon en een goede werking van de apps.

 

Alleen de scherm protector kapot

Het is dan nog maar de vraag hoeveel een scherm protector daadwerkelijk bijdraagt aan een langere levensduur. Net als andere schermen kan een screenprotector namelijk ook kapotgaan. Bij een verkeerde val kan er dus alsnog een barst in komen. Alleen dan ga je merken dat het scherm van de telefoon zelf nog helemaal intact is. Uiteindelijk red je er dus jouw telefoon mee, maar zul je wel naar een nieuwe scherm protector moeten kijken. Nadat er een barst in zit, zal het scherm zelf namelijk ook veel sneller gaan beschadigen bij een val.

 

Geen hoge kosten meer aan de telefoon

Een scherm protector is dus wel degelijk effectief voor jouw telefoon. Doordat het scherm van een smartphone het meest kwetsbare deel van de telefoon is, moet deze ook goed beschermd worden. De protector kan ervoor zorgen dat je jouw scherm niet direct naar een reparateur hoeft te brengen en je een hogere kostenpost krijgt. Door de protector regelmatig te vervangen bij scheurtjes of krassen heb je altijd een goed eindresultaat en kun je ervan uit gaan dat jouw smartphone volledig intact blijft zolang je nog niet naar een nieuwe uit gaat kijken.